DK INSPIRE AM Prospecting Mining Sea
Efterforskningsområder: Områder, hvor der er givet tilladelse til råstofefterforskning, eller hvor der er modtaget en efterforskningsanmeldelse, jf. § 20, stk. 2, i lov om råstoffer. En råstofefterforskning pågår typisk i et år, hvorefter der oftest indsendes en ansøgning om tilladelse til råstofindvinding i området, eller dele af ormådet. Potentielle Fællesområder: Områder, hvor der kan ansøges om tilladelse til indvinding i fællesområder. Det er defineret i Lov om Råstoffer, at der kan ansøges om dette i disse områder, så det vil være gældende indtil en evt. lovændring. Bygherretilladelser: Indvindingsområder med eneret for tilladelsesindehaver, udlagt til brug for større anlægsarbejder eller kystbeskyttelse, jf. § 20, stk. 2, nr. 3, i lov om råstoffer. Tilladelserne er som udgangspunkt gældende i 10 år. Auktionstilladelser: Indvindingsområder med eneret for tilladelsesindehaver, udlagt efter auktion, jf. § 20, stk. 2, nr. 1, i lov om råstoffer. Tilladelserne er som udgangspunkt gældende i 10 år. Reservationsområder: Områder, som ved bekendtgørelse er forbeholdt råstofforsyning, herunder særlige råstofforsyningsbehov, jf. § 22, stk. 1, i lov om råstoffer. Bekendtgørelsen har ikke nogen dato for ophør. Fællesområder: Områder, hvor der kan indvindes råstoffer, jf. § 20, stk. 2, nr. 2, i lov om råstoffer. Indvindingsområderne er som udgangspunkt udlagt i 10 år, og der kan løbende ansøges om indvindingstilladelse i områderne i gyldighedsperioden.
Simple
Identifikation
- Titel
-
DK INSPIRE AM Prospecting Mining Sea
Offentliggørelsestidspunkt
- Dato (Publication)
- 2021-01-04
- Dato (Revision)
- 2024-12-10
- Dato (Creation)
- 2021-01-04
Ansvarlig myndighed og kontaktoplysninger
- Kontakt vedr. service
-
Organisationsnavn E-mail adresse Rolle The Danish Environmental Protection Agency
Point of contact
- Metadata author
-
Organisationsnavn E-mail adresse Rolle The Danish Environmental Protection Agency
Point of contact
Geografisk udstrækning
- Koordinatsystem
- ETRS89 / ETRS-TM32
Nøgleord
- Type
- Theme
- Dato (Publication)
- 2008-06-01
- Nøgleord
-
INSPIRE
- Nøgleord
- National
- Titel
- Spatial scope
- Dato (Publication)
- 2019-05-22
Kvalitet
- Type som metadata beskriver
- Dataset
- Andre
-
dataset
Overholdelse
- Measure identification
- INSPIRE Data Specification on Area Management/Restriction/Regulation Zones and Reporting Units - Technical Guidelines
Resultat af overholdelse
- Titel
-
INSPIRE Data Specification on Area Management/Restriction/Regulation Zones and Reporting Units - Technical Guidelines
- Dato (Publication)
- 2013-12-10
- Erklæring
-
See the referenced specification
- Specifikation overholdes
- Yes
Overholdelse
- Measure identification
- Commission Regulation (EU) No 1089/2010 of 23 November 2010 implementing Directive 2007/2/EC of the European Parliament and of the Council as regards interoperability of spatial data sets and services
Resultat af overholdelse
- Dato (Publication)
- 2010-12-08
- Specifikation overholdes
- Yes
- Beskrivelse
-
Efterforskningsområder: De enkelte områder er indsendt til Miljøstyrelsen som polygoner i en MapInfo fil, i forbindelse med en efterforskningsansøgning eller -anmeldelse. Områderne fremgår herefter i tilladelsen, samt er tilføjet et lag i MiljøGIS. Potentielle Fællesområder: De enkelte områder er opstået på forskellig vis. Alle har der dog tidligere været givet tilladelse til enten råstofindvinding eller råstofefterforskning i, som er udløbet. Områderne fremgår desuden af et lag i MiljøGIS. Bygherretilladelser: De enkelte områder er indsendt til Miljøstyrelsen som polygoner i en MapInfo fil, i forbindelse med en indvindingsansøgning, hvorefter de i nogle tilfælde er blevet tilpasset i afgrænsningen efter dialog imellem ansøger og Miljøstyrelsen. Områderne fremgår herefter i tilladelsen, samt er tilføjet et lag i MiljøGIS. Auktionstilladelser: De enkelte områder er indsendt til Miljøstyrelsen som polygoner i en MapInfo-fil, i forbindelse med en indvindingsansøgning, hvorefter de i nogle tilfælde er blevet tilpasset i afgrænsningen efter dialog imellem ansøger og Miljøstyrelsen. Områderne fremgår herefter i tilladelsen, samt er tilføjet et lag i MiljøGIS. Reservationsområder: Områderne er tegnet som polygoner i MapInfo, ud fra en drøftelse med relevante parter om, hvordan de skulle afgrænses. Områderne er offentliggjort via bekendtgørelsen, samt i MiljøGIS. Fællesomåder: Nogle områder er tegnet som polygoner i MapInfo, ud fra en drøftelse med relevante parter om, hvordan de skulle afgrænses. Andre områder er indsendt til Styrelsen som polygoner i en MapInfo fil, i forbindelse med en indvindingsansøgning, hvorefter de i nogle tilfælde er blevet tilpasset i afgrænsningen efter dialog imellem ansøger og Styrelsen. Områderne fremgår herefter i tilladelserne, samt er tilføjet et lag i MiljøGIS.